Werkstudent-Scheikunde-Circulaire-Technologie-en-Climate-Tech-Haarlem-076875

Werkstudent Scheikunde Circulaire Technologie / Climate Tech Haarlem

Vacature vervuld

Deze vacature is vervuld. Klik hier voor andere vacatures of stuur via het formulier onderaan deze pagina jouw gegevens naar mij.

Zoek jij als werkstudent scheikunde (Bsc of Msc) een bijbaan of ga je, na afstuderen, op zoek naar jouw eerste baan? Heeft Circulaire Technologie en Climate Tech jouw interesse? Vlotte pen, gezond stel hersens en ben je goed in de Nederlandse taal?

Werkstudent Scheikunde (bachelor of master)

Deze positie staat open voor een werkstudent die naast studeren zinvol wil bijverdienen in het werkveld van Climate Tech en Circulaire Technologie. Oftewel een bètapersoon die techniek snapt en erover kan schrijven.

Subsidies en financiering

Onze relatie realiseert subsidies en financiering (investering van privaat kapitaal in combinatie met overheidsregelingen) voor ondernemingen vanaf startup tot en met corporate bedrijf. Klinkt eenvoudig, maar de weg ernaartoe is van:

  • Onderzoek: wat heeft men bedacht, wat vraagt men eigenlijk en hoe innovatief is het bedachte;
  • Vertaling van de vraag in een rapportage (rapport); en daarna,
  • Begeleiding van de ondernemer/onderneming naar succesvolle subsidieaanvraag.

Tot enkele miljoenen euro’s

In het gehele traject van aanvraag tot toekenning word jij betrokken en draag je bij aan het succes. De subsidies/financiering liegen er overigens niet om. Het kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s.

In deze rol werk je samen met ervaren consultants en andere werkstudenten, waaronder natuurkundigen. Het vraagt om slim begrip om de aanvraag van een klant om te zetten in een succesvolle subsidieverstrekking. Je krijgt, afhankelijk van de omvang van de subsidieaanvraag, te maken met vele aspecten: daar waar het Climate Tech / Circulaire Technologie betreft: hoe duurzaam en innovatief is het idee/businessplan?

Willie Wortel

Als een ‘Willie Wortel’ beoordeel en denk je mee. Betekent niet dat wat is bedacht, je zelf moet kunnen maken of beoordelen op kwaliteit, maar wel op haalbaarheid. Dit vraagt om begrip en inschatting van ‘het plan’ om de kansen en mogelijkheden te analyseren.

Ook bekijk je de zakelijke kant van het idee en, waar nodig, schrijf je mee met het businessplan.

Uniciteit

Ook een stuk marktonderzoek doen om de uniciteit te beschrijven of te verbijzonderen, kan zomaar tot jouw werkzaamheden behoren. Iets wat in eerste instantie niet haalbaar leek, blijkt dan toch ineens kansen te hebben op basis van uniekheid.

Jouw gesprekspartner aan de andere kant van de tafel is vaak de bedenker van ‘het plan’. Dit zijn bijzondere mensen met een gave op hun eigen gebied, maar, om het zo te zeggen, niet ‘begaafd’ genoeg om het plan succesvol tot subsidieverstrekking en/of financiering te leiden. En dat is waar jij om de hoek komt kijken (en veel in gaat leren).

Niet de diepte, maar wel het begrip

Deze vacature is ideaal voor iemand die niet de diepte van zijn opleiding/studie in wil! Je studeert bijvoorbeeld scheikunde (‘synthesis and sustainability’ of ‘chemisty of life’), maar je bent niet pur sang een ontwikkelaar/onderzoeker. Wel vind je het gaaf waar ontwikkelaars/onderzoekers mee bezig zijn. En je vindt het nog mooier hen te helpen.

Je helpt als het ware de ontwikkelaars om ‘hun kindje’ het licht te doen zien door subsidiëring / financiering op basis van jouw begeleiding. Het gaat dus feitelijk om jouw begrip door jouw opleiding om te begrijpen waar men mee bezig is. Deze vertaalslag is de voldoening die jouw aanstaande collega’s ervaren! Dit maakt jouw bijdrage dan ook bijzonder zichtbaar.

In een team van ± 15 collega’s werk je aan opdrachten. Je leert van anderen, waaronder werkstudenten natuurkunde en artificial intelligence. Afhankelijk van jouw kennis, interesse en misschien zelfs al eerste ervaring, pak je de verdieping en opdrachten op. Bij voorkeur werk je vanuit het kantoor in Haarlem, maar soms kan een deel van de opdracht ook thuis worden uitgevoerd.

Idealiter ben je 16 – 20 uur beschikbaar als werkstudent. Zoek je je eerste baan na afstuderen, ook dan kan je reageren.

Goede begeleiding wordt geboden. Uitdaging te over. Ondernemend meedenken: graag! Insteek is dat jij, zoals werkstudenten jou zijn voorgegaan, zelfstandig opdrachten leert uitvoeren. En bevalt het heel erg, dan hopen we dat je na studie blijft hangen en doorgroeit naar consultant strategie/innovatie.

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Wouter van Analyticals. Hij is telefonisch bereikbaar op 06 54 74 23 04 of via smart@analyticals.io

Analyticals werkt voor bedrijven waar zij er toe doen!
Bij analyticals.io – en dus ook bij onze klanten die lid van de community zijn – draait alles om mensen bij elkaar brengen: mensen die (data) analyse nodig hebben en mensen die daar héél goed in zijn.

[ vacancy first published at: https://analyticals.io/werkstudent-scheikunde-circulaire-technologie-en-climate-tech/ ]

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.

    Klik hier voor andere vacatures of neem contact met mij op.