CRM-Retentie-Marketeer-VOD-Hilversum-076671

Retentie Marketeer

Sterk (internationaal) groeiend VOD (Video on Demand) bedrijf met Special Interest Channels zoekt CRM Retentie Marketeer voor klantontwikkeling en klantbehoud.

Vacature vervuld

Deze vacature is vervuld. Klik hier voor andere vacatures of stuur via het formulier onderaan deze pagina jouw gegevens naar mij.

VOD-platform

Mijn cliënt heeft een VOD (Video on Demand) platform ontwikkeld. De toekomst van televisie is niet lineair TV kijken, maar een mengeling van ‘old school’ TV kijken en Netflix, Videoland, Apple TV, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube, Vudu, Hulu etc. en ‘special interest channels’.

Special interest channels

Een ‘special interest channel’ draait rondom een specifiek onderwerp. Met de techniek van onze opdrachtgever kan iedereen zijn eigen niche kanaal opzetten. Hoe mooi als jij – of wie dan ook – je eigen kanaal kan opzetten rondom jouw interesse.

Het bedrijf heeft zich inmiddels bewezen met het ontwikkelde VOD-platform en de channels die zijn opgezet. Ook andere ‘special interest channels’ zijn groeiende. Uitrol van channels naar het buitenland is gaande net als de opzet van nieuwe channels.

Om de groei in goede banen te blijven leiden, zoek ik een CRM Retention Marketeer met als doel: de klantendatabase vergroten en het behouden en blij maken van de klanten!

Vacature CRM Retentie Marketeer VOD

Als Senior CRM Retentie Marketeer VOD is jouw belangrijkste taak het opzetten en managen van campagnes gericht op klantbehoud, cross-sell en base-groei. Eenvoudiger kunnen we het niet stellen. Uitgaande van de door jou opgestelde jaarplannen, richt je je op de structurele verbetering van retention en CRM.

Om dit te realiseren interpreteer je de data – waaronder cross channel analyses – en maak je de vertaalslag naar de gestelde KPI’s voor de retentie- en CRM-programma’s. Continue ‘zit’ je op de data. Jij managet en monitort alle CRM- en retentiecampagnes en -projecten.

Ook op het gebied van klanttevredenheid ben je actief. Je ziet wat er gebeurt en je ontwikkelt klanttevredenheidprogramma’s voor de ontwikkeling en het behoud van de client community.

Samengevat: je kan marketingprojecten realiseren (bedenken, plannen, uitvoeren en rapporteren) op basis van klantinzicht en klantwaarde in het kader van CRM en retentie. Het inzicht en de waarde komt mede boven water door jouw scherpe analyses.

Uiteraard werk je niet alleen. Het marketingteam bestaat uit 10 personen onder aansturing van een zeer bedreven (online en offline) Marketing Director. Je werkt nauw samen met onder andere data analysts, het customer service team, community managers, IT en uiteraard jouw marketingcollega’s.

Profiel CRM Retention Marketeer

Je bent nu CRM Marketeer, Loyalty Marketeer, Retentie Marketeer, Base Marketeer of Klantgroepmanager. Vanuit deze rol heb je ervaring op het gebied van retentiemarketing. Je bent gedreven als persoon en je kennis (en ervaring) op het gebied van cross channel analyses, CRM, base-marketing, retentie en campagne-management is up to date.

Tevens ben je niet bang om ‘dingen’ te proberen in pilots en nieuwe technieken toe te passen. Eigenlijk is hierin niets te gek, mits je onderbouwing voor jouw probeersel goed is.

Je hebt strategisch inzicht en vindt het fijn hands-on te werken.

Jouw ervaring is opgedaan in een omgeving van B2C bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video on demand bedrijven, verzekeraars, loterijen, telecom of energie.

Geboden

Een omgeving van digital first: keuzes worden gemaakt op basis van data. Ambitieus team met gedreven professionals. Sterk groeiende international scale-up. Zelfstandigheid en veel ruimte tot eigen initiatief. Volgen van trainingen en opleidingen. Goede arbeidsvoorwaarden. Kortom, een plek waarin jij kan ontwikkelen en jij zichtbaar bijdraagt aan de groei en het resultaat van het bedrijf.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.

    Klik hier voor andere vacatures of neem contact met mij op.