Manager Finance Machinefabrieken Utrecht

Manager Finance Machinefabrieken Utrecht

Voor een snel groeiende groep van machinefabrieken ben ik op zoek naar een Manager Finance.

Vacature Vervuld

Machinefabrieken

Manager Finance Business Controller Machinefabrieken UtrechtDe machinefabrieken richten zich zowel individueel, maar ook als groep op klanten in Marine, Offshore, Energy en Aerospace. Kern van de groei is ‘buy & build’.

Door deze strategie is de groep van bedrijven inmiddels tot een omvang gekomen dat een sterke behoefte is ontstaan naar een Manager Finance.

Functie Manager Finance

Als Manager Finance ben je de schakel tussen de administratieve operatie en de CFO. Op iedere machinefabriek zit tenminste een administratief persoon voor de data-entry. Van jou in je rol als Manager Finance wordt verwacht dat je de complete financiële administratie inzichtelijk en beheersbaar maakt. Soms vraagt dit ook om de mouwen op te stropen en brandjes te blussen op de diverse locaties.

Tevens ben je actief in het verkrijgen van inzichten door middel van business rapportages. Het spreekt voor zich dat je jouw aanbevelingen ook direct te hand neemt en uitvoert.

Professional

Als professional ben je daarnaast breed bezig:

  • Integratie van de diverse administraties;
  • Analyse bezettingsgraden;
  • Optimalisatie van marge en voorraden;
  • Meedraaien in due diligence bij overname;
  • Administratie verbeteren en doorvoeren (voorstellen en uitvoeren verbetering AO/IC);
  • Opstellen maand-/kwartaal-/jaarrapportages;
  • Meewerken met de jaarafsluiting;
  • Gevraagd en ongevraagd voorstellen tot verbetering.

Het meest aantrekkelijke onderdeel van de functie is de hectiek en de uitdagingen die er liggen in het integreren van de diverse machinefabrieken (administratief en organisatorisch) en het invoegen van toekomstige bedrijven als uitvoering van de ‘Buy & Build’ strategie.

Profiel Manager Finance

Zeer hands-on, zelfsturend, -opvolgend en -werkend! Bereid zijn te reizen naar de verschillende locaties (en een thuisfront dat hiermee kan omgaan). Slim, snel en pragmatisch. Kunnen acteren in een typische DGA-omgeving waarbij zeer voorwaarts gericht wordt gewerkt!

Idealiter heb je een SPD/HBO opleiding en je hebt in jouw carrière al wat meegemaakt! Je gaat uitdagingen dan ook niet uit de weg.

Geboden

Een werkomgeving in de maakindustrie met ‘heavy machinery’, snelle ontwikkeling in omvang van de groep, hoog ondernemend gehalte, nooit kunnen stilstaan, altijd weer nieuwe dingen oftewel ‘never a dull moment’.

Vind je de positie nog steeds aantrekkelijk? Mooi, dan ontvang ik graag jouw reactie.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op of bel 06 54 74 23 04. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.