Financieel Controller regio Amsterdam 076385

Financieel Controller mkb-bedrijf

[VACATURE VERVULD]

Financieel Controller

Financieel Controller mkb-bedrijfVoor een sterk groeiend mkb-bedrijf in de regio Amsterdam zoek ik een Financieel Controller die eindverantwoordelijk kan zijn.

Het bedrijf is leverancier van vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer, het verkennen van de omgeving of gewoon wat boodschappen doen! Men is actief in de Nederlandse en internationale markt en heeft een goed dealernetwerk.

Buy & Build

De afgelopen jaren stonden in het teken van een stevige groei die men komende jaren wil doorzetten. Op basis van een ‘buy & build’ strategie zijn overnames gedaan en zullen meer overnames volgen.

Om financieel de zaken in goede banen te leiden, zoek ik een bedreven financieel controller die eindverantwoordelijkheid kan dragen. Je stuurt een afdeling van ± 10 personen aan: een hoofd administratie, debiteurenbeheer, inkoop, verkoop en binnendienst.

Analyse & Strategie

Als financieel controller ben jij degene die tot en met groepsconsolidatie de zaken organiseert. Je weet wat er speelt, je analyses en rapportages zijn up to date en je weet dit feilloos over te brengen bij de directie.

Door jouw ervaringsachtergrond en ondernemerschap kan je plannen en strategieën (mede) bedenken, onderbouwen en doorrekenen.

De buy & build strategie is mogelijk doordat een investeringsbedrijf aandeelhouder is. Dit vergt extra behendigheid van jou in rapportage en verantwoording. De strategie ook dat je nog veel uitdaging kan verwachten bij het integreren van nieuwe ondernemingen.

Jouw profiel

Op basis van bovenstaande beschrijving zal je waarschijnlijk nu al weten wat er van jou wordt verwacht. Als ik een inschatting van jou maak, dan heb je tenminste een financieel (bedrijfs)economische opleiding op HBO-niveau, werk je waarschijnlijk in een groter mbk-bedrijf en heb je 9 – 12 jaar ervaring.

Je weet hoe je mensen voor je moet winnen, je gaat voor kwaliteit en je bent sterk in analyses en verantwoording. Op de een of andere manier lonkt ondernemend denken en handelen, maar komt dat nu niet goed uit de verf doordat je een financieel of algemeen directeur ‘boven’ je hebt die je niet de ruimte geeft of zelf de eer wil opstrijken.

In deze positie van Financieel Controller krijg je de ruimte wel. Sterker, het wordt van je verwacht. Ben jij toe aan je volgende stap?

Neem voor meer informatie contact op met Wouter