Belastingadviseur-IB-VpB-Internationaal-Rotterdam-076581

Fiscale focus

Vacature Belastingadviseur IB VpB Internationaal: wij zijn een accountants- en advieskantoor met een sterke fiscale focus. Opererend vanuit twee vestigingen in de (zuid) Rotterdamse regio voor een breed scala aan cliënten: vermogende particulieren, mkb-bedrijven, inclusief enkele controleplichtige ondernemingen.

Daarnaast rekenen we ook een relatief groot aantal internationale bedrijven tot onze cliëntenkring. Nederlandse dochters van veelal handelsondernemingen die wij adviseren en begeleiden op het gebied van accountancy, fiscaaladvies en het zakendoen in Nederland; andersom helpen wij Nederlandse ondernemers met hun stappen naar het buitenland via ons internationale netwerk. En de Brexit speelt ons ook nog eens in de kaart.

Door toenemende drukte in onze fiscale praktijk, zoeken wij versterking van ons team met een ervaren belastingadviseur.

Ben jij die ervaren, sterke, zelfstandige belastingadviseur?

Functie Belastingadviseur IB VpB Internationaal

Onze fiscale praktijk bestaat uit vier zeer ervaren belastingadviseurs waarvan één verantwoordelijk voor de algehele tax administration. Samen ‘runnen’ we de praktijk met ieder zijn/haar focus op eigen cliënten. In dit team neem jij met grote mate van autonomie werkzaamheden voor cliënten van ons over en vorm je als het ware je eigen cliëntenpraktijk.

Voor jouw cliëntenpraktijk ben jij de verantwoordelijke fiscalist. Dit betekent dat je de rechtstreekse advisering met jouw relaties hebt. Daar waar de klant ook ‘accountancy’ en/of andere financiële diensten afneemt, spar je samen met de verantwoordelijk accountant. Het spreekt voor zich dat jij bij deze cliënten ook door de (assistent) accountants wordt bevraagd over fiscale zaken. De door hen opgestelde fiscale aangifte controleer jij dan ook en waar het te complex wordt, verzorg jij mede de aangifte.

Profiel Belastingadviseur IB/VpB/Internationaal

Het aantal jaren ervaring dat je hebt, is voor deze positie minder van belang. Uiteraard wel genoeg om de grootste delen van advisering zelfstandig uit te voeren. Ideaal als jij het gehele spectrum van IB, VpB en internationaal (btw, douane, 30% regeling, immigratie, global mobility) beheerst, maar niet perse een noodzaak. Dat wat jij nog niet beheerst, kan je leren.

De vacature van belastingadviseur wordt dan ook verder ingekleurd op basis van jouw kennis en ervaring. Het gaat dus feitelijk meer om wie jij bent als persoon en hoe jij ons team kan aanvullen, dan als een ‘poppetje’ met x-jaar ervaring.

Je persoonlijke vaardigheden (uitgaande dat je kwalitatief goede advisering geeft) richten zich vooral op jouw zelfstandigheid, klantgerichtheid en scherpte voor details! Kunnen opereren in een team is een must.

Geboden

Een actieve accountants- en adviespraktijk met een grotere fiscale praktijk dan gebruikelijk is ten opzichte van vergelijkbare kantoren. Duidelijk ruimte voor eigen inbreng en signatuur en doorgroei in overeenstemming met jouw kennis en kunnen en ambitie.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.

    Klik hier voor andere vacatures of neem contact met mij op.