Parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht

Parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht Procesbegeleider Utrecht

Vacature Vervuld

Voor een groep van bedrijven in de maakindustrie zoek ik een parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht Procesbegeleider. Werklocatie zal Utrecht zijn.

Procesbegeleider

Jurist Kandidaat-Notaris Onernemingsrecht procesbegeleider UtrechtMet meerdere fabrieken in Nederland heeft men de afgelopen jaren een unieke marktpositie verworven. Afnemers van de fabrieken zijn bedrijven actief in de internationale wereld van marine, offshore, energy en aerospace.

Binnen de groep ontstaat op holdingniveau de behoefte aan ondersteuning door een parttime jurist kandidaat-notaris ondernemingsrecht die als een procesbegeleider een groot deel van de juridische werkzaamheden kan organiseren, redigeren en begeleiden. Daarnaast verricht je ook enige werkzaamheden in ‘Family Office’ sfeer.

Positie Parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht Procesbegeleider

Als parttime jurist kandidaat-notaris zijn je werkzaamheden breed, werk je nauw samen met en rapporteer je aan de CFO.

De groep van bedrijven is in de huidige samenstelling nog maar recent ontstaan. De fabrieken zelf hebben een lange historie en zijn door overname in het nieuwe verband terecht gekomen. De verwachting is dat komende jaren de groep zal uitbreiden met nieuwe fabrieken op basis van een buy & build strategie.

Je werkzaamheden concentreren zich rondom ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en het algemeen verbintenissen- c.q. contractenrecht. Heb je kennis van arbeidsrecht, dan is dat meegenomen. Naast deze ondernemingsrechtelijke activiteiten word je ook gevraagd mee te denken bij het inrichten van een ‘Family Office’ voor de grootaandeelhouder.

In je werk zie ik een aantal aandachtsgebieden:

Fusie en overname

Onder andere het geven van adviezen op het gebied van het notariële ondernemingsrecht, het verzorgen van oprichtingen van vennootschappen, aandelenoverdrachten, statutenwijzigingen, fusies en splitsingen, verpandingen en certificering van aandelen.

Contracten

Denk aan harmonisatie van de verschillende overeenkomsten en leveringsvoorwaarden die door de individuele fabrieken worden gehanteerd. Ook de diversiteit aan arbeidscontracten en pensioenregelingen dienen tot één geheel te worden gesmeed. Ik kan mij echter voorstellen dat je op het gebied van arbeidsrecht en pensioenen niet sterk bent, maar dat je wel in staat bent om in een begeleidende rol dit goed uit te voeren.

Family Office

Jouw juridische bijdrage leveren aan de combinatie van vermogensbeheer en fiscaal-juridische begeleiding.

Procesbegeleider

Heb je de inhoudelijke kennis voor alles, dan is dat helemaal goed. Echter, ik kan mij niet voorstellen dat jij zo uniek bent! Wat ik mij wel kan voorstellen is dat jij juridisch breed genoeg bent onderlegd en in staat bent om nieuwe zaken snel op te pakken waardoor jij als procesbegeleider veel kan redigeren en aansturen (om mede de kosten van externe adviseurs in te dammen). Met andere woorden: dat waar jij niet sterk in bent, dat erken je en zet je externe advocaten, juristen en eventueel fiscalisten aan het werk. Als bewaker van het proces begeleid je de zaken en bereid je een en ander voor.

Profiel Parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht Procesbegeleider

Voldoende ervaring in het brede terrein van ondernemingsrecht om zelf je steentje bij te dragen of zaken te regelen waarbij je je niet met een kluitje het riet in laat sturen. Ik denk toch al gauw tenminste 5 jaar relevante werkervaring (meer mag ook).

Parttime: opdrachtgever kan de werktijden aan jou aanpassen indien je zelf ook flexibiliteit biedt. Deze vacature lijkt mij dan ook uniek voor een moeder/vader die de zorg heeft voor opgroeiende kinderen op de lagere/middelbare school. Tijden waarop je werkt, uiteraard in afstemming met jouw agenda.

Geboden

Een rol als spin in het web in het juridische bij een oer Hollands bedrijf met een hoog ambitieniveau. Slimme mensen als collega’s, veel ondernemerschap en een hoog ambitieniveau van het bedrijf.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.

    Eén antwoord op “Parttime Jurist Kandidaat-Notaris ondernemingsrecht”

    Reacties zijn gesloten.