Legal Counsel Investeringsfonds regio Utrecht

Investeringsfonds

Voor een nieuw op te richten investeringsfonds waar direct een aantal bedrijven onderdeel van uitmaakt zoek ik een Legal Counsel.

(VACATURE VERVULD)

Legal Counsel Investeringsfonds

Als Legal Counsel ben je actief betrokken bij nationale en internationale bedrijfsovernames en participaties in het grotere MKB. Het investeringsfonds richt zich met haar investeringen op handelsbedrijven en bedrijven in de maakindustrie in Nederland en het buitenland.

In overleg met de CFO is het jouw verantwoordelijkheid de overnames te begeleiden en te incorporeren, inclusief de nodige due diligence onderzoeken.

Je bent sterk in ondernemingsrecht, contractenrecht en vennootschapsrecht. In meer bredere zin kan je ook een toontje meezingen in andere rechtsgebieden, daar bedrijven waarin wordt deelgenomen bij juridische ondersteuning hun weg naar jou weten te vinden. Dit betekent niet dat je alles moet beheersen, maar wel dat je in staat bent een ‘outline’ op te stellen en als regisseur extern advocaten/juristen/notarissen aanstuurt.

Profiel Legal Counsel

Idealiter heb je 8 tot 10 jaar relevante werkervaring. Deze ervaring heb je opgedaan in de advocatuur waar je te maken hebt met grotere bedrijven of je bent werkzaam als jurist bij een vergelijkbaar bedrijf/fonds.

Je bent in staat om zeer zelfstandig te werken, benodigde informatie binnen en buiten het bedrijf boven water te halen en (mede) een structuur neer te zetten en bij te houden voor transaction services.

Geboden

Als Legal Counsel richt je je eigen functie in. Deze bestaat nu namelijk nog niet. Je opereert in een omgeving met een hoog ondernemersgehalte waar soms hele sterke staaltjes worden uitgevoerd bij bedrijfsovernames en waaraan jij direct zichtbaar jouw bijdrage levert.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.