Jurist Ondernemingsrecht en Contractenrecht Parttime Midden-Nederland

Jurist Ondernemingsrecht en Contractenrecht Parttime

Voor een op te richten investeringsfonds in bedrijven zoek ik een Jurist Ondernemingsrecht en Contractenrecht Parttime.

(VACATURE VERVULD)

Investeringsfonds

Direct bij de aanstaande oprichting van het investeringsfonds zullen meerdere maak- en handelsbedrijven onderdeel worden van het fonds. Tevens zullen meerdere investeerders (o.a. vermogende particulieren, family-offices, professionele investeerders en andere investerende partijen) toetreden tot het fonds.

Voor de juridische begeleiding en advisering op parttime basis van het fonds en haar participaties kom ik graag in contact met een ervaren jurist ondernemingsrecht en contractenrecht parttime.

Positie Jurist Ondernemingsrecht en Contractenrecht Parttime

Als jurist ondernemingsrecht en contractenrecht vervul je een vrij unieke en ondernemende rol en positie. In jouw rol als juridisch adviseur en begeleider ben feitelijk betrokken bij alle juridische zaken. Denk hierbij aan werkzaamheden op de rechtsgebieden van het ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en het algemeen verbintenissen- c.q. contractenrecht.

Binnen het investeringsfonds ben je de enige jurist, maar je werkt uiteraard niet alleen. Jouw directe collega’s zijn namelijk, net als jij, sleutelfiguren! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fondsmanager, de CFO, de CEO en de leden van de Raad van Advies. Dit betekent dat jij op jouw vakgebied je mannetje/vrouwtje moet kunnen staan. Immers, je hebt geen juridisch inhoudelijk collega’s met wie je kunt sparren.

Uiteraard kan je met deze collega’s sparren over structuren, te bewandelen wegen, strategieën en mogelijk uit te voeren werkzaamheden, maar het juridische is jouw verantwoordelijkheid. Het spreekt voor zich dat waar nodig je inhoudelijk kan klankborden met extern betrokken advocaten, juridisch adviseurs en mensen uit jouw eigen netwerk.

Naast het juridisch inhoudelijke werk, ben je ook direct betrokken bij onderhandelingen en due diligence activiteiten bij fusies tussen, overnames van en/of deelnames in bedrijven.

Het werk beperkt zich niet alleen tot het investeringsfonds. De bedrijven die onderdeel zijn van het fonds zullen zich ook bij eerstelijns juridische vragen tot jou richten. Enig gevoel met arbeidsrecht is dan ook een duidelijke pre.

Profiel Jurist Ondernemingsrecht en Contractenrecht

Wat mij betreft staat het profiel open. Ik wil niemand (kansen en mogelijkheden) uitsluiten. Ik zoek namelijk een schaap met vijf poten:

  1. Sterk in planning en organisatie daar het een parttime positie (3 dagen) betreft;
  2. Het spel van fusie, overname, deelname, aandelentransacties en algehele juridische advisering snappen;
  3. Ondernemend, creatief en buiten geijkte paden oplossingen kunnen bedenken;
  4. Positief, humorvol, zelfstarter met ‘yes we can’ mentaliteit;
  5. Scherp, schrander, ijzeren geheugen.

Een onsje minder mag ook, maar ik gaf al aan een schaap met vijf poten te zoeken. Het spreekt ook voor zich dat jouw Engelse taalvaardigheid tenminste goed is. Soms een tripje naar het buitenland. Dit moet dus passen in jouw thuissituatie.

Ervaring is voor mij minder belangrijk! Ben je zeer ervaren, dan is het de vraag of jouw salariswens inpasbaar is. Ben je minder ervaren, dan moet je mij en de opdrachtgever als het ware overtuigen dat jij toch de juiste persoon bent. Aan jou de keuze.

Geboden

Een werkomgeving – in het midden van het land – met een grote dynamiek en zachtjes uitgedrukt een bijzonder hoog gehalte aan ondernemerschap. Soms gaat het wat te snel, maar er is altijd iemand, jij bijvoorbeeld, die op de rem trapt. Jouw functie en rol is nieuw, dus je kan het naar eigen believen inrichten. De verwachting is dat op termijn de functie zomaar van 3, naar 4 of 5 dagen gaat (maar hangt ook af van jou!). Ideaal als je nu bijna schoolgaande kinderen hebt.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Geen probleem als dat in de avonduren is. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.