Salarisadministrateur-HR Adviseur Sliedrecht Vacature

Salarisadministrateur-HR Adviseur

Voor een accountants- en advieskantoor met een sterk fiscale focus zoek ik een Salarisadministrateur-HR Adviseur.

Vacature vervuld

Deze vacature is vervuld. Klik hier voor andere vacatures of stuur via het formulier onderaan deze pagina jouw gegevens naar mij.

Het accountantskantoor

Het kantoor opereert vanuit twee vestigingen in de Rotterdamse regio. De cliënten waar men voor werkt is divers: van enkele vermogende particulieren tot en met ‘doorsnee’ mkb-bedrijven en een aantal controleplichtige ondernemingen. Daarnaast werkt men ook voor een aantal internationale bedrijven waarvoor zij de Nederlandse dochters adviseren en begeleiden op het gebied van accountancy, fiscaliteiten en het zakendoen in Nederland en vice versa.

Dit alles doet men met een hecht team van 30 medewerkers met ieder zijn eigen specialisme. Het kantoor staat bekend om de persoonlijke, directe en zeer resultaatgerichte aanpak. Praktisch en ’to the point’. Dat noemen men de Rotterdamse aanpak.

Voor versterking van de dienstverlening op het gebied van salarisadministratie en HR-advisering, ben ik op zoek naar een salarisadministrateur die tevens de taak van HR-adviseur kan oppakken.

Vacature Salarisadministrateur-HR adviseur

De salarisadministraties voor cliënten wordt momenteel gevoerd door twee salarisadministrateurs. De vraag naar ondersteuning op dit gebied door cliënten is groeiende. Daarnaast ontvangt men steeds meer vragen voor ondersteuning bij personele vraagstukken. Denk hierbij aan arbeidscontracten, ontslagzaken en andere vragen betrekking hebbend op personele aangelegenheden.

Jouw rol als salarisadministrateur-HR adviseur is tweeledig:

  • Je draait mee met de verwerking van en mutaties in de salarisadministraties. Dit geeft jou een goed beeld van wat er speelt bij de cliënten waarvoor jij werkzaam bent. En ‘dingen’ die bij jou spelen, zal ook bij de cliënten van jouw collega’s spelen. Je overlegt met elkaar en bedenkt, samen met een van de partners, wat je ziet en hoe je het een en ander nog beter voor de cliënten kan verzorgen;
  • Het andere deel van je werk is meer HR gerelateerd. Enerzijds vanuit de pure verloning zie je zaken die beter of anders kunnen bij de cliënt; anderzijds bellen cliënten met hun vragen die je dan beantwoordt. Daar het kantoor ook internationale cliënten heeft, kan je ook in aanraking komen met regelingen voor expats.

Samenvattend: je voert salarisadministraties en je vervult een nieuwe rol binnen het bedrijf op het gebied van HR-advisering.

Profiel Salarisadministrateur-HR adviseur

Idealiter zoek ik iemand met rond de 5 jaar ervaring. Dit betekent dat je bedreven bent in het voeren van salarisadministraties en weet wat er speelt. Vanuit je bedrevenheid heb je ook gezien dat je meer kan en meer wilt. Taken op het gebied van HR-advisering is voor jou de volgende stap (of je bent hier al deels mee bezig).

Als persoon ben je iemand die in kansen en oplossingen denkt. Je bent praktisch ingesteld en hebt er geen probleem mee om de mouwen op te stropen en te werken. Je bent communicatief en advies vaardig in woord en geschrift.

Je hebt een opleiding op HBO-niveau. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie MBA/SPD of HBO MER. Daarnaast aanvulling met PD-L en mogelijk arbeidsrechtelijke of gerelateerde cursussen is zeer wenselijk.

Geboden

Een plek met deels een nieuwe rol binnen het kantoor. Samen pakken jullie jouw nieuwe rol op en bedenken jullie hoe dit het beste kan worden uitgebouwd. Jij bent degene die de verantwoordelijkheid en het initiatief durft te nemen. Ben jij toe aan jouw nieuwe uitdaging? Het kantoor helpt je er graag mee daar het ook in hun belang is.

Contact

Wil je meer weten over deze vacature of overleggen over jouw mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Je kan ook via onderstaand formulier reageren.