Controlerend Accountant-Partner regio Rotterdam

Controlerend Accountant-Partner / Rotterdam (regio)

Voor een accountants- en advieskantoor met sterke fiscale focus zoek ik een controlerend Accountant-Partner.

(VACATURE VERVULD)

Controleplichtige ondernemingen

Controlerend Accountant-Partner regio Rotterdam vacatureHet kantoor opereert vanuit twee vestigingen in de Rotterdamse regio. De cliënten waar men voor werkt is divers: van enkele vermogende particulieren tot en met ‘doorsnee’ mkb-bedrijven en een aantal controleplichtige ondernemingen. Daarnaast werkt het kantoor ook voor een aantal internationale bedrijven waarvoor zij de Nederlandse dochters adviseren en begeleiden op het gebied van accountancy, fiscaaladvies en het zakendoen in Nederland en vice versa.

Dit alles doen gebeurt in een hecht team van 30 medewerkers met ieder zijn eigen specialisme. Men staat bekend om de persoonlijke, directe en zeer resultaatgerichte aanpak. Praktisch en ’to the point’. Dat noemen men de Rotterdamse aanpak.

De werkzaamheden voor onze controleplichtige opdrachtgevers doet men deels zelf en deels in samenwerking met een accountantskantoor. Dit werkt goed, maar het kantoor vindt dat het beter kan. Daarom wil men de controle-activiteiten weer volledig zelfstandig in huis halen. Om dat te realiseren, zoeken ik een Controlerend Accountant-Partner die de controle-activiteiten voor rekening kan nemen, inclusief het aanvragen van de AFM-controlevergunning (die men het verleden had).

Functie Controlerend Accountant-Partner

In alle eenvoud gesteld, jij wordt de nieuwe partner: de Controlerend Accountant-Partner om precies te zijn. Men heeft mooie controleplichtige cliënten die ze weer geheel vanuit de eigen accountantspraktijk willen bedienen. Jij weet exact wat hiervoor gedaan moet worden en hoe jullie dit samen kunnen oppakken!

Bij het kantoor krijg je alle faciliteiten en veel van de procedures die men hanteerde toen zij zelf nog de AFM-vergunning hadden, zijn in stand gebleven. De vergunning heeft men overigens destijds laten varen omdat men toen van mening waren dat de controlerende werkzaamheden beter bij een ‘gespecialiseerd’ controlekantoor met Wta-vergunning kon worden ondergebracht. Voortschrijdend inzicht heeft het kantoor echter doen besluiten om alles weer vanuit de eigen praktijk, in separate BV, uit te voeren.

De opzet van de BV en de uitvoering van de werkzaamheden doe je overigens niet alleen. De assistenten helpen jou, inclusief een accountant die nu de vrijwillige controles doet.

Profiel

Uiteraard ben je een accountant met controlebevoegdheid. Je bent ondernemend ingesteld en niet vies van wat commercie. Waarschijnlijk werk je nu voor één van de grotere of middelgrote kantoren en heb je de sterke behoefte om de overstap te maken naar zelfstandig ondernemerschap. Je zoekt je kans om te starten en die heb je nu gevonden!

Geboden

Zelfstandigheid, opmaat naar partnerschap, praktijk met uitdagende opdrachtgevers, ingroeiperiode, lol, ruimte en prettige compagnons.

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact met mij op of solliciteer door via onderstaand formulier.