Advocatenkantoor met lef en ondernemerschap

Advocatenkantoor met lef en ondernemerschap

Advocaat civiele praktijk + strafrecht

advocatenkantoor met lefDe opdracht was de werving van een advocaat voor de civiele praktijk die tevens tenminste de strafrechtpraktijk kan waarnemen. Het resultaat is dat men twee advocaten aanneemt. Dat is nog eens een advocatenkantoor met lef. De vacature bij het (kleinere) advocatenkantoor was ontstaan door het vertrek van een ervaren advocaat-medewerker die zijn cliënten mocht meenemen!

Twee passende advocaten

Op basis van de opdracht een slimme search uitgevoerd. Uiteindelijk heeft het kantoor sollicitatiegesprekken met twee advocaten gevoerd die qua persoonlijkheden en mentaliteit goed passen bij het kantoor.

De ene advocaat ervaring met arbeidsrecht, huurrecht, contracten- en verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht, goederenrecht,  incasso’s en kan strafrecht waarnemen. De andere advocaat vooral sterk in strafrecht, personen- & familierecht, slachtofferzaken en contracten- en verbintenissenrecht.

Wie aannemen?

De keuze wie aannemen is moeilijk of toch niet?

Het kantoor kiest ervoor om beide advocaten aan te nemen. Waarom:

  1. Het kantoor heeft een hele bewuste keuze gemaakt in het soort zaken en cliënten waarvoor men werkt. In deze kring heeft men een goede naam gemaakt en zit daardoor niet zonder werk verlegen (men wijst zelfs zaken af);
  2. Het kantoor, inclusief secretariaat werkt als een team samen. Ieder heeft uiteraard zijn/haar eigen taken en verantwoordelijkheden, maar de teaminspanning is er op gericht om succesvol cliënten bij te staan: vanaf intake tot en met afronding rechtszaak indien dit niet voorkomen kan worden;
  3. De twee sollicitanten passen bij het kantoor en vullen elkaar en de anderen aan in rechtsgebieden;
  4. Het kantoor heeft geloof in zichzelf en zij stralen dat uit.

Op basis van deze ingrediënten hoeft het team, inclusief de twee nieuwe advocaten, elkaar maar kort aan te kijken en uit te spreken “wij gaan ervoor”.

Advocatenkantoor met lef

Bijzonder: het kantoor heeft een website die qua vormgeving sterk is verouderd, men zit niet op LinkedIn, gebruikt geen sociale media en doet nagenoeg niets aan (online) adverteren. Wat doet men wel: men heeft persoonlijk contact, belt en komt afspraken na. Dit klinkt als het werken op de manier van vroeger. Was het toe allemaal echt zoveel beter? Nee, men maakt bewuste keuzes.