PWYW Pay What You Want

PWYW: Pay What You Want

Bepaal zelf het factuurbedrag

Pay What You Want (PWYW) betekent zoveel als bepaal zelf wat je wilt betalen! Dit is de wijze waarop ik de dienstverlening voor recruitment aanbied. Jij (werkgever) bepaalt dus zelf het factuurbedrag dat je wilt betalen voor verleende diensten. Daarnaast werk ik op basis ‘no cure, no pay’.

Geen risico vooraf – achteraf geen verrassingen

Door op basis van PWYW te werken inclusief ‘no cure, no pay’ loop je dus geen enkel risico vooraf om mij in te schakelen en heb je achteraf geen verrassingen. Mooi toch?

Waarom werken op basis van Pay What You Want ?

Het meest eenvoudige antwoord is dat ik vertrouwen heb in de dienstverlening die ik bied. Zodra ik sollicitanten voorstel en jij het gesprek aangaat, leidt dit over het algemeen tot een aanstelling. Met dit resultaat ben jij blij en ben ik blij. Bij dit succes is het ook mijn ervaring dat jij als opdrachtgever uitstekend in staat bent om de waarde te bepalen voor verleende diensten die recht doet aan de uitkomst.

Overgeleverd aan de goedheid van de goden

Sommigen zeggen dat ik mij met deze werkwijze te kwetsbaar opstel en dat er klanten zullen zijn die hier misbruik van maken. Mijn ervaring tot nu toe is dat dit niet het geval is. Sterker, als ik de echte voorbeelden vertel, dan wordt het stil aan de andere kant van de tafel!

Ik hanteer wel één eenvoudige voorwaarde bij nieuwe relaties die van PWYW gebruik willen maken: ons contact moet ontstaan door een warme doorverwijzing uit mijn netwerk (zie het maar als een referentiecheck) en de klus die je mij geeft moet ik uitdagend vinden. Wil je weten of wij gezamenlijk connecties hebben, connect dan via LinkedIn. Je kan natuurlijk ook gewoon contact met mij opnemen.

Start-ups & scale-ups & corporate recruitment

Gaan we intensiever samenwerken met intensief commitment, dan worden andere afspraken gemaakt daar waar het gaat om de gehele rol van corporate recruitment over te nemen. Ons doel is dan het aantrekken van het beste talent, ervaren of startend. Vanuit het DNA van jouw bedrijf vertaal ik recruitment naar de markt en bouw jouw team. En passant pak ik HR-gerelateerde zaken op om ook dat soepel te laten lopen.